Blåbär och minne dyker upp rätt ofta och senast i ”Efter Tio” med Malou. Det finns ju små dyra piller man kan prenumerera på eller köpa i hälsokostbutiken men jag tror envist på att äkta vara är bäst.

Därför köper jag varje år några hinkar blåbär av flitiga blåbärsplockande kvinnor, ofta från Thailand. De är rensade och klara, bara att frysa in. Blåbär brukar man kategorisera som ett ”superbär” p.g.a det höga innehållet av välgörande ämnen. Andra svenska bär med goda egenskaper är svarta vinbär, hallon, aronia, slånbär och nypon.

En artikel om ”Superbär” fanns i ICA-Kuriren och den kan läsas Här

Här finns en länk till ”Efter Tio” där man pratar om vad man ska äta för att bevara och få bättre minne. ”Efter TIO”

Jag skrev tidigare om blåbär och länkar här till dessa inlägg: Blåbär1 Blåbär2

Blåbär finns fryst i butiken, här Hemköps märke Garant till bra pris.