Intressant upptäckt inom lågkolhydrat kosten är de s.k. ”MAGISKA NUDLARNA” (även kallade Shirataki) ett livsmedel som du kan äta med gott samvete för att stilla eventuell hunger i samband med diet och viktminskning. Nudlarna kan även användas om du är allergiker då de varken innehåller ägg, soja, vete, gluten eller ens spårämnen från något utav dessa livsmedel. Själva namnet ”Shirataki” kommer från japanskan och betyder ”vitt vattenfall”. Med ett Glykemiskt Index på 24 håller de ditt blodsocker stadigt under dagens gång och kan därför mycket väl ätas av bl a diabetiker och personer med hög insulinkänslighet. Det höga kostfiberinnehållet ser till att hålla igång tarmfunktionerna samtidigt som det ger en bestående mättnad utan att ge överskott av energi (de innehåller endast 14 kcal per 100g).
Tillverkad av naturligt vattenlösliga fibrer utan fett, socker eller stärkelse.
Innehåller noll netto kolhydrater och noll kalorier – gjorda av glukomannan som är ett hälsosamt naturfiber.
Roten var ursprungligen introducerad i Japan som ett läkemedel och har ätits där i över 1500 år. Det är en helt naturlig hälsokost där ca 97 % av konjakroten är vatten och de återstående 3 % är kostfibret glukomannan. Konjakroten är rik på mineraler och låg på kalorier.

Fri från vete, gluten, laktos och soja.

Absorberar enkelt smaker i alla soppor, maträtter, eller såser. Behöver sällskap av andra smaker då enbart Shirataki inte smakar så mycket. När man öppnar påsen luktar det inte speciellt gott då nudlarna ligger i vatten som ska hällas av och man ska sedan skölja nudlarna med kallt vatten några minuter innan de blandas i grytan.

Har visat positiva effekter som stöds av medicinska studier för typ II diabetes, förstoppning, fetma och kolesterolfördelning!

Vi kommer att ha dem i vårt sortiment. Priset för en påse på 150g (2 portioner) ligger på omkring 30:-

20120612-150237.jpg

Annons