Ibland saknar man bröd när man vill hålla sej till en diet med lägre kolhydrat-innehåll. Här visar jag ett recept på ett gott och nyttigt bröd som man kan äta av utan att blodsockret skjuter i höjden.  Brödet passar även för de flesta glutenallergiker . Brödet innehåller ej jäst.

  • 4 Ägg
  • 150 gram Keso (mjölkfritt alternativ- sojaost, komjölksfritt alternativ- fetaost )
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 1/2 dl havrekli
  • 1/2 dl fibrex
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 3 msk kallpressat kokosfett, ej silverpaketen som man brukar göra ischoklad av, detta är processat o av dålig kvalité.

Biofoods Ekologiska kokosfett finns på de flesta hälsokostbutiker och i en del livsmedelsbutiker.

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna och bakpulvet, tillsätt äggen, rör om. Smält kokosfettet , det smälter vid 25 grader så det brukar räcka att ställa ett glas med fettet i en skål med lite varmt vatten. Ringla i fettet och rör om. Häll degen i en brödform som smorts rejält eller klätts med bakplåtspapper. Gräddas i ca 50 minuter mitt i ugnen. Om man vill kan man tillsätta en msk brödkrydda för att få mera smak. Brödet kan förvaras i kyl i minst en vecka.