Soppa två gånger i veckan är perfekt om man vill ha en god, enkel, snabblagad och nyttig lunch.
Vi är inne på LCHF kost, en egen variant som inte innehåller charkvaror mer än kanske en gång i månaden då vi använder bacon i omelett, gratäng eller annat.
Idag blev det spenatsoppa med med ägg och Smetana, en fet krämig och god cremefresch-liknande produkt som ger extra mättnad och en fin smaktillsats.
Recept;
Fryst hackad spenat, den mängd man önskar, gärna ekologisk.
Vatten, 1 1/2dl per person.
Majsmjöl, bara lite som redning.
Grädde-så mycket man önskar=ca 1dl till två personer, en smörklick, ägg (ett var) grönsaksbuljong (knappt 1/2 på två pers)
Kryddor: citronpeppar, Green Harissa (Santa Maria) som är en nordafrikansk kryddblandning med bl.a grön chili, mynta o vitlök. Perfekt till många soppor och grytor.
Koka upp lite vatten, lägg i spenat tills den är tinad. Häll i grädde, majsmöl och smör. Koka upp sänk värmen, Tillsätt buljongen och krydda efter smak, rör om, smaka av. Häll försiktigt i ägg i den heta soppan, rör inte om, ta av kastrullen efter en minut och låt stå ett par minuter så ägget stelnar till.
Servera med en klick Smetana.

20120214-131448.jpg

Tillägg: För den som undviker komjölksprodukter, använd Havregrädde istället för Smetana, tillsätt ett par msk ekologiskt Kokosfett istället för smör.

Annons