Reklamen är intensiv för detta undergörande piller. Just nu till halva priset 169:- plus porto 39:- (Normalpris 338:- + porto 39:- varannan månad)
Jag tror säkert att många upplever en viss förbättring, mycket pga placeboeffekten men ser man till innehållet i kapslarna så är det egentligen bara Astaxanthin som har viss betydelse. Övriga halter vitaminer, C, E och vitamin D är mycket lågt.
Ämnena Zeaxantin och Lutein finns i äggula och 1-2 ägg om dagen samt några matskedar blåbär ger tillräcklig mängd som bevisligen skyddar bl a mot ögonsjukdom.
Den lilla mängd C vitamin som finns i Vitaepro får man genom att äta ett äpple och en kiwifrukt eller två apelsiner.
E-vitamin finns rikligt i sötmandel samt även i andra nötter och frön samt i rapsolja. En liten näve sötmandel (hest ekologiska) täcker dagsbehovet. E vitamin finns även i ägg.
Astaxanthin kan däremot vara lite svårare att hitta. Det finns i vissa alger och är det som ger lax och öring den röda färgen. Man har sett inflammationshämmande effekter vid intag av högre doser Astaxantin. Idag finns kapslar med ren Astaxanthin i högre dos än Vitaepro och man kan nog inte ärligt säga att den lilla mängd av ämnet i dessa piller skulle ha någon större betydelse.
Vill man testa ett starkare tillskott med ämnet så kan man köpa Medica Nords Astaxanthin som finns hos Shopping4net.se
Den är mycket prisvärd, räcker i två månader.
Övrigt i Vitaepro är en mindre mängd Omega fettsyror DHA och EPA. Det får vi i oss från fet fisk genom att äta sill, lax, eller makrill 2-3 gånger i veckan eller ta 2 fiskoljekapslar om dagen om du inte äter fisk så ofta. Det finns storpack, 200 kapslar (minst 3 mån förbrukning) för ca 99:- också på Shopping4net.se
D-vitamin får vi från solen genom att sola lite på sommaren men vi behöver tillskott från september till april. Det är mycket viktigt med D vitamin då det behövs bl.a för immunförsvaret, (motverkar cancer) sårläkning, benstommen mm. I Sverige har vi ju hög förekomst av benskörhet och där har D vitamin stor betydelse. Det finns i kapselform i storpack, 120 kapslar (räcker i 3 månader) för 119:- Klicka D-vitamin.

Slutsats: Du kan äta mer frukt, fisk, mandlar och nötter, eller ta tillskott. Den mörka årstiden bör man äta D-vitamin, som man får på sommaren av att sola i 20 minuter.
Så svaret är, Nej, Vitaepro är inte prisvärt. Det går att plocka ihop mer effektfulla kosttillskott för vad Vitaepro kostar, efter två ”provmånader” för 169kr kostar det 338kr/månad plus porto 39kr, totalt alltså 377kr, mycket dyrt för så lite innehåll.
Man behöver idag en del kosttillskott då maten inte innehåller tillräcklig näring och för vissa kan ju de två kapslarna Vitaepro betyda en del om de har stora brister och just Astaxanthinet kan förbättra ledbesvär och andra inflammatoriska tillstånd men mängden i Vitaepro är mycket låg. Men öka till 4 kapslar så kanske effekten blir bättre, (och månadskostnaden högre. )
20140320-101335.jpg

Mycket bra tillskott på : Holistic kosttillskott

Annonser