Reklamen är intensiv för detta undergörande piller. Just nu till halva priset 149:- plus porto 39:- (Normalpris 299:- + port 39:- varannan månad)
Jag tror säkert att många upplever en viss förbättring, mycket pga placeboeffekten men ser man till innehållet i kapslarna så är det egentligen bara Astaxanthin som har viss betydelse. Övriga halter vitaminer, C, E och vitamin D är mycket lågt.
Zeaxantin och Lutein finns i äggula och 1-2 ägg om dagen ger tillräcklig mängd som bevisligen skyddar bl a mot ögonsjukdom.
Den mängd C vitamin som finns i Vitaepro får man genom att äta ett äpple och en kiwifrukt eller två apelsiner.
E-vitamin finns rikligt i sötmandel samt även i andra nötter och frön samt rapsolja. En näve sötmandel (hest ekologiska) täcker dagsbehovet.
Astaxanthin kan däremot vara lite svårare att hitta. Det finns i vissa alger och är det som ger lax och öring den röda färgen. Man har sett inflammationshämmande effekter vid intag av högre doser Astaxantin. Idag finns kapslar med ren Astaxanthin i högre dos än Vitaepro.
Medica Nords Astaxanthin finns hos Shopping4net.se
Den är mycket prisvärd, räcker i två månader.
Övrigt i Vitaepro är Omega fettsyror DHA och EPA. Det får vi i oss från fet fisk genom att äta sill, lax, eller makrill 2-3 gånger i veckan eller ta 1-2 fiskoljekapslar om dagen om du inte äter fisk så ofta. Det finns storpack, 200 kapslar (minst 3 mån förbrukning) för 99:- också på Shopping4net.se
D-vitamin får vi från solen genom att sola lite på sommaren men vi behöver tillskott från september till april. Det finns i kapselform i storpack, 120 kapslar (räcker i 3 månader) för 119:- Klicka D-vitamin.

Slutsats: Du kan äta mer frukt, fisk, mandlar och nötter samt om du vill ha det extra från Astaxanthin i hög koncentration finns prisvärt tillskott. Samma för D-vitamin, som man får av att sola 20 min några gånger i veckan på sommaren och äta kosttillskott vintertid.
Vitaepro är inte prisvärt. Det går att plocka ihop mer effektfulla kosttillskott för vad Vitaepro kostar, 169:-/månad. Och Bättre preparat finns.
Man behöver idag en del kosttillskott då maten inte innehåller tillräcklig näring och för vissa kan ju de två kapslarna Vitaepro betyda en del om de har stora brister och just Astaxanthinet kan förbättra ledbesvär och andra inflammatoriska tillstånd men mängden i Vitaepro är låg.
20140320-101335.jpg

Holistic kosttillskott

Annonser