Om döden i margarinets spår.
Idag belastas sjukvården av de människor som levt på margarinets gyllene tidevarv. Det bakades bullar och stektes mat i det gyllene margarinet av hjärtans lust i våra barndomshem, och det används fortfarande ganska flitigt, speciellt i köpbröd och bakverk samt i restauranger.Hjärtans lust blev hjärtans förlust. Kristidens smörransonering har gjort att kurvan stigit upp som en raket på hjärtsjukdom och kärlskador. Tillsammans med bullarna, för vetemjölet är ju inte heller det bästa för kroppen.
Idag har vi en fettrevolution i landet där flera använder sej av mera naturligt fett och mindre kolhydrater= socker, mjöl, söta frukter och söta drycker.
Man upptäcker att man mår så mycket bättre och att man till och med slipper äta vissa mediciner.

Jag skickar er här ovan vidare till en annan intressant blogg, skriven av Mats som själv gjort en hälsoresa på den nya fettvågen, vilken visat sej vara en mer hälsosam linje. Han skriver i detta inlägg om kolesterolmyten, hur vi lurats att tro att kolesterol är det farligaste som finns och att ägg är rena döden. Titta på den roliga filmen och klicka på länkar men läs även lite i Mats blogg. Den ger en hel del aha upplevelser.
Må gott mina vänner!

Fet Hälsa

Största bluffen på två sekler?

Kan det vara så att kolesterolmyten som odlas av Livsmedelsverk, Sjukvård, läkemedelsindustrier liksom livsmedelsindustrin är den största bluffen på två sekler? Videon ovan sätter verkligen tummen i ögat på kolesterolmyten. Trots att mängder av oberoende forskare har avlivat kolesterolmyten för länge sedan så lever den kvar i all välmåga.

Vårt eget Livsmedelsverk trummar ständigt ut budskapet att mättat fett skulle vara farligt för oss. Varför man gör detta kan man verkligen fråga sig för det finns inget vetenskapligt material som stöder detta trots 50 års intensiv forskning. Det är snarare tvärtom där t.o.m. WHO förklarar att smör inte är farligt. Aftonbladet artikel!

Debattinlägg från Statens Livmedelsverk.

Lägg ner Statens Livsmedelsverk!

Att Statens Livsmedelsverk trummar ut budskapet att det är bättre för våra skolbarn med lättmargariner än smör och Bredgott är nog bland det mest häpnadsväckande som pågår just nu. Tänk om experterna på Livsmedelsverket har…

Visa originalinlägg 212 fler ord