Sitter på min favoritrestaurang, den enda i stan som serverar LCHF alternativ som en egen rätt. Jag läser en tidning jag börjat prenumerera på nyligen, ”Mat & Hälsa” och hittar där en annons om glutenfritt lågkolhydratmjöl. Man måste erkänna att, ibland saknar man ju pizzan och tortillas med taccofärs.

Bifogar här ett klipp från hemsidan som säljer ”Bliss-Mix”


”Fantastiskt goda tortillor eller pizzor. Ger 14 st. runda eller 3 plåtar familjepizza. Mixen är fri från gluten med lågt kolhydratinnehåll. Innehåller ca 4,4 g nettokolhydrater per färdig tortilla/pizza. Mixen går bra att halvera.

TILLSÄTT 8 DL MJÖLK, 8 ÄGG, 200 G RIVEN OST

Av mixen kan du göra 14 stora tortilla/pizzabottnar alternativt 3 plåtar familjepizza. Det går bra att halvera mixen och mängden färskvaror för att göra 7 tortillor/pizzabottnar istället. Hur du gör finns beskrivet på insidan av förpackningen.

Ingredienser: Fiber från potatis, psylliumfröskal, bakpulver (E450, E500), natrium (salt)

Allergener: Mixen kan innehålla spår av nötter och mandel.
Färdig tortilla smakar bäst nybakad och håller sig färsk i ca 2 dagar. Frys in för bästa hållbarhet.”

För den som undviker komjölk byter man mot vanligt vatten med lite havregrädde samt använder getost men av en mjukare sort.

Blendingbliss.com

20121008-130654.jpg