Mörk choklad innehåller en hel del nyttigheter och det är ok att äta en bit ibland, även om man undviker godis i allmänhet. Har man en ”sockerfri” familj så ska man hålla den linjen men man kan hitta alternativ till det alltför söta. Jag gjorde en egen chokladbit med kokos som är mycket nyttigare, och lagom söt, kokos har ju en sötande egenskap, men bara 3,4 gram kolhydrater.
Man blir ju gladare av choklad 🙂 kanske för att choklad har visat sig öka nivåerna av den trevliga signalsubstansen Serotonin.

Recept på ”Kokolad”
2 kak0r,200g 86% Choklad
1 kaka,200g 70% Choklad
1 påse Kokos, gärna ekologisk
Lite solrosfrön eller sesamfrön som garnering om man vill-går även bra att spara lite kokos och garnera med.

Bryt chokladen i småbitar och smält ner den i en kastrull på mycket svag värme, har man Induktionshäll är temperaturen 60 grader perfekt. När chokladen är helt smält häller man i kokos och rör om med en träslev.
Ta av kastrullen, klicka en tesked i små kakformar eller bred ut till en fyrkantig kaka på smörpapper eller folie. Strö över lite frön eller kokos. Låt stelna, till gärna i kylskåp. skär rutor i kakan.
Kolhydratinnehåll: ca 15 gram/100gram vilket betyder att man kan ta några bitar med gott samvete. Fettet från kakao och kokos är av en hälsosam sort som inte fastnar i kroppen och kokosflingorna ger även fibrer. Dessutom är kokosfett ett mycket bra fett, se tidigare inlägg.

Läs Mer om choklad: Mörk choklad

20120423-221450.jpg

Kampanj: Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Klicka UNICEF

20120424-073941.jpg