I naturskyddsföreningens blogg skriver man nu om hur det ekologiska alternativet kritiseras i Göteborgsposten. Tidningen ifrågasätter och kritiserar värdet av märkning som t.ex Coops ”Änglamark” och ICAs ”I Love Eco”. Man påstår även att ekologiskt är 40% dyrare men nämner först i slutet av artikeln att jämförelsen gäller de allra billigaste märkena, lågprismärken som ofta har en tvivelaktig kvalité.

Man nämner inte allt om vinsterna med det ekologiska alternativet som t.ex:

 • Att grönsaker och frukt innehåller betydligt mer vitaminer och mineraler.
 • Att den ekologiska maten inte är konstgödslad och snabbt driven.
 • Att kött och ägg kommer från djur som behandlats väl och haft det bra.
 • Att maten inte innehåller gifter från besprutningsmedel.
 • Det finns ännu fler argument för att välja det ekologiska alternativet men de som nämns här betyder ju att vi människor inte utsätts för ämnen i maten som gör oss sjuka och bara det betyder ju att man sparar pengar i slutänden så argumentet att ekologiskt är för dyrt håller därmed inte.

  Välj Ekologiskt och Du väljer en bättre hälsa, en bättre miljö och en bättre framtid för våra barn. Det är värt priset!

  Länk: Naturskyddsföreningens Blogg.

  20120316-082432.jpg