Jag läser ofta Jonas blogg och vill här dela hans fakta om komjölksprodukter.
Här följer ett klipp från hans sida, resten kan läsas om ni klickar på länken.
Jag rekommenderar varmt Jonas blogg.

”Efter att vi hettat ihjäl bakterier i maten, blir vi visserligen inte akut sjuka av den. Men det finns en baksida…

Mejeriprodukter är ingen mat som du fullt ut är genetiskt anpassad till. Inte komjölk i alla fall. Bröstmjölk är naturligtvis det mest naturliga för ett litet barn. Människans bröstmjölk innehåller mjölksocker (laktos) som bryts ner med hjälp av enzymet laktas. Detta klarar det lilla barnet av bra, men kroppens tillverkning av laktas avtar normalt efter den naturliga amningsperioden. Men beroende på en genetisk anpassning, hos bland annat de flesta av oss nordbor, förekommer laktastillverkning i tarmen även i vuxen ålder. Därför är människan faktiskt det enda däggdjuret som i vuxen ålder dricker mjölk. Och dessutom från ett annat djur. Laktosintolerans (dvs utebliven eller begränsad förmåga att bryta ner mjölksocker) är därför en utebliven genetisk anpassning till att dricka mjölk. ”
Läs mer på…
Jonas Bergqvist Blogg

IMG_0744.PNG