Varje dag äter jag en rågad tesked pollengranulat. Det innehåller massor av nyttigheter, mineraler mm.
Och det är gott! Man kan använda det som strössel på tårtor, på bakverk o på gröten mm.

Man uppskattar att bipollen innehåller i stort sett alla kända enzymer och koenzymer som kroppen behöver (upp mot 5000 st), och i de rätta proportionerna. Enzymer behövs för matsmältning och läkande, och hjälper också mot för tidigt åldrande.

Några av bipollens kända hälsoeffekter är:

*ökad muskeltillväxt
*ökad energi och styrka
*stärker immunförsvaret
*ökar den sexuella lusten
*slätar ut rynkor
*förbättrar minnessvikt och *koncentrationssvårigheter
*stimulerar syreupptagningen och hemoglobinproduktionen

Nedanstående text är kopierad från en biodlare och beskriver hur man kan få bort eller minska pollenallergi med hjälp av pollengranulat.

De flesta pollenallergiker kan utan besvär äta honung som innehåller pollen. Oftast kommer allergibesvären av vindspritt pollen i andningsvägarna från bl.a. gräs, björk, gråbo mm. och inte från den väg maten tar.

Pollen insamlat av bina har även effekt på pollenallergi. Man gör då en desensibilisering, dvs kroppen ska vänja sig succesivt, innan pollensäsongen har kommit igång. Helst ska man starta kuren på hösten med att äta bara ett litet ”korn” varje dag under en vecka, två korn dagligen under vecka 2 o.s.v. upp till en tesked. Får du en reaktion så gå tillbaka till en lägre dos. När våren och pollenallergisäsongen sätter igång igen har pollenallergin i många fall reducerats påtagligt.

Bina samlar proteinrikt pollen till sitt yngel då de samtidigt hjälper örterna att föra över pollen från den ena blomman till den andra. Nektar, som består av enkla sockerarter, främst glukos och fruktos, samlar de till ” bränsle”. Pollenet samlar de i sina ”byxor” som klumpar vilka biodlaren kan samla in med hjälp av en pollenfälla. Redan i blomman blandar biet pollenet med nektar till klumparna som de ”kammar” ner på byxorna på bakbenen. Det är dessa klumpar som biodlaren kan samla in med hjälp av en pollenfälla.

När man samlar pollen får man vara försiktig och inte samla för mycket under lång tid då pollenet är avsett som föda till bilarverna.
Klipp från en ekologisk biodling, Fågelsångens bin

Pollengranulat finns bl a hos Biofood

20140610-231021-83421401.jpg

Mera intressant att läsa: Brödberoende o manliga tuttar