Nu börjar vi närma oss USA måtten. Dags att börja bromsa in lite kanske. Ska vi fortsätta vara en sjuk generation svenskar som belastar sjukvården med vällevnadssjukdomar eller är det dags att tänka till lite?!
Man forskar nu på att få fram vacciner som ska förhindra åderförkalkning och man forskar på att få fram nya mediciner men man lägger inte ner speciellt mycket energi på att förebygga dessa problem för då riskerar ju läkemedelsföretagen att få lägre vinster.
Stora krafter ligger bakom och pengarna styr. Ska man spara i fonder så är läkemedelsbranschen ett hett tips än så länge.
Det bakas tårtor och bakverk, tillagas desserter och godsaker på TV dagligen. Kändisar sjuknar in och både kändisar och vanligt folk dör omkring oss av att de äter och dricker ihjäl sej.
Finns det inget stopp?
Jag tycker TV borde tänka lite mer på vad man tar in i rutan. Morgon TV visar söta och kolhydratrika desserter flera gånger i veckan.
Det är bara Malou på TV 4 som emellanåt ifrågasätter dagens välfärdssjukdomar och bjuder in personer som kan få fram anledningar till dagens sjukdomar.
Det är upp till var och en att bestämma vad man vill äta.
Att stå i kassakön i en livsmedelsbutik idag och se sej omkring i kundernas varuvagnar gör att man förstår varför varannan person i kön ser ut som de gör.
Men valet är fritt. Och konditorier, pizzerior, gatukök mm fortsätter sälja sina produkter med framgång-
Du är vad Du äter.

Klipp ur ”Annonsbladet” Dalarna.

20120915-211315.jpg

Länkar, Hungrig av socker

Malou TV4 –Vad gör sockret med din kropp?