Det har nästan flödat över av böcker om LCHF, men det tyder ju på att det är ett hett ämne, eller ska man kanske säga, fett ämne 🙂

Nu har det kommit en ny bok med många bra tips på bra LCHF mat för hela familjen för det är väl nämligen så, att det ofta finns barn i en familj, som behöver bra mat för att växa och må bra, klara skolarbetet eller orka med aktiviteterna på förskolan. Nästa önskan är att skolor och förskolor börjar tänka på att dra ner på de snabba kolhydraterna, inte ge barnen lättmjölk, söta pålägg och chokladryck o.dy. Min erfarenhet är att om man talar med personalen på förskolan så kan man ändra på vissa saker. Större barn lär sej att ta av den bättre maten när det är självservering i skolorna om vi har lärt dem grunderna till vad som är bra för dem. Hemma kan vi ju i alla fall se till att barnen får sockerfri bra å energiriktig mat.

Följande text är kopierad ur Bokus hemsida:

Från falukorv till barnkalas med LCHF

Med rätt mat blir dina barn mätta, nöjda och glada. De håller sig sunda och har lagom mycket energi, bra koncentrationsförmåga och ett jämnt humör. Och i förlängningen slipper de våra välfärdssjukdomar.

Allt fler upptäcker fördelarna med att minska sitt kolhydratintag och i stället äta lite mer fett. Tjock blir smal, sjuk blir frisk. Men, är LCHF även okej för våra barn?

Ja. Varför skulle den mat som allt fler äter och blir friskare och piggare av inte passa barn? Det är ju naturlig mat. Grönsaker i alla former och färger, fisk, fågel, kött och nyttiga fetter. LCHF är ingen mirakelkur, det är bara maten vi är skapta för att äta. Den naturliga kosten. Helt enkelt mat som optimerar barnens (vår allas!) hälsa.

Recepten i boken är i barns smak. Recept har skapats för att göra ohälsosamma barnfavoriter till bra val. Men här finns även nya, inspirerande rätter – från picknickmat till en hel meny för barnkalas.

Boken kan beställas på: Bokus.com  Författare, Anna Hallén