”Ett högt pris för en kort tid med sidenlakan….”

Föreställ dej lyxen att sova i sidenlakan. Jag kan intyga att det är det skönaste bäddmaterial som finns. Äkta siden är svalt, lent och otroligt skönt mot huden. Det är även bra om man har hudproblem. Jag ville unna mej lyxen att sova i siden och köpte ett lakan hos internetbutiken SidenSelma. Jag valde ett mörkgrönt underlakan till dubbelsäng.

I beskrivningen stod följande text:

”Att sova i siden är sagolikt skönt och ger en härlig lyxig känsla. Sidenlakan är också mycket praktiska då de hjälper kroppen med temperaturregleringen under natten. Denna kvalité är i glansigt äkta natursiden med de längsta mullbärsfibrerna vilket ger vackra glansiga och hållbara lakan! 

Sidenlakan behöver inte tvättas lika ofta som andra lakan eftersom de är smutsavvisande och håller sig fräscha längre. Vi sover helt enkelt bättre och sängen blir fantastiskt vacker!”

Jag tyckte naturligtvis att 1200kr för ett lakan är dyrt men texten lovade ett lakan med lång hållbarhet som inte behövde tvättas ofta. Det var underbart skönt att sova på siden.

Det var noga med att använda enzymfritt tvättmedel och skulle man sköta det så hade man således ett sidenlakan för lång tid framöver som det lovades.

Så blev det dock inte. Lakanet höll i ett år, trots varsam tvätt med speciellt tvättmedel och en icke daglig användning. När jag försökte reklamera fick jag bara ett erbjudande om 20% rabatt på nästa order. En annan kund jag känner till fick sitt lakan lappat. Tveksamt hur länge denna lagning håller. Mitt lakan hade flera långa revor och skulle inte gå att lappa på ett bra sätt. Man undrar hur många kunder som råkat ut för detta vid reklamation? Vi är nog inte ensamma om denna upplevelse.

Därför varnar jag andra, köper man ett sidenlakan, sov på det vid enstaka tillfällen, undvik tvätt och ta en funderare om det är värt det. Det blir dyra nätter med tanke på den korta hållbarheten.

Jag ska nu pröva *bambulakan istället. Det ska visst likna siden men är betydligt hållbarare.

*NU har jag testat bambulakan! Lika skönt som siden men priset och hållbarheten, MYCKET bättre!! En fördel till är att bambu suger upp 3-4 gånger mer fukt än bomull varför detta är superbra om man är i klimakteriet. Bambu har även en unik antibakteriell förmåga.  Läs mer om bambu HÄR!   Hos Gos4u finns även prisvärda bäddset.

Gos4U, har fina BAMBULAKAN , BAMBUPÅSLAKAN o ÖRNGOTT. Notera, nya kunder får ett temporärt lösenord som kan hamna i skräpposten  Gos4u.se

 

 

Annons