Bilden visar en artikel i senaste numret av tidningen ”Hälsa”.
Fler än jag upptäcker att de mår bättre av att ta bort gluten. Men fortfarande finns motstånd från vissa läkare och experter som varnar för att ta bort gluten. Varför inte låta människor avgöra vad de vill äta om de märker att de mår bra av att ta bort gluten. Idag finns ju bra alternativ och fibrer finns även i glutenfritt bröd. Bakar man själv har man koll på ingredienserna och kan välja ekologiskt i stor utsträckning.
Dagens vete är långt ifrån ursprungsvetet. Dessutom överkonsumerar vi vetemjöl då det även ingår i bl.a pasta och pizza, två matvaror vi äter väldigt ofta.

Den glutenfria trenden har även nått ut på caféer. Idag frågade jag efter glutenfritt på ett av stans caféer och genast tog expediten fram en lista där allt glutenfritt samt även mjölkfritt fanns uppskrivet.
Bra initiativ!
Men något alternativ till vanlig mjölk fanns inte mer än laktosfri mellanmjölk.
Men jag fortsätter fråga, det ger tydligen resultat.

Läs mer i Karl Hulténs Blogg, om 7 anledningar till att undvika gluten

20140129-180408.jpg
Jag håller inte med Anneli Ivarsson. Hon säger sej vara chockad? över denna trend men Beviset är att så många mår så mycket bättre av att ta bort spannmål. Är inte det tillräckligt??
Bland annat de som äter enligt LCHF eller Paleo, de har ju inte bara gått ner i vikt och stabiliserat blodsockret. De har även blivit fria från diverse mag o tarmbesvär.