Man säger att om du äter en allsidig kost så behövs inga kosttillskott. Det var sant, för 100 år sedan.
Idag är jorden så urlakad att mineralerna inte når växterna. Grönsaker snabbodlas och konstgödslas varför vitamininnehållet har sänkts betydligt.
Sanningen är tyvärr idag att den som inte tar kosttillskott får så småningom symptom av olika brister. Sjukdom uppstår och livskvalitén försämras . Brister märks först efter flera år och vi ser inte signalerna förrän vi mår riktigt dåligt.
Samma fenomen ser vi på hundar och katter. Inte lika ofta på de katter som tillbringar mycket tid utomhus och fångar sin egen mat dagligen. De får i sej det de behöver av näring och det lilla vi ger katten blir oftast inte så skadligt.
Innekatter lever mer farligt då de matas med foder som mest innehåller växtprotein vilket inte är rätt mat till katten som ju är köttätare och detsamma gäller även hunden även om hundar kan tolerera lite grönsaker i maten. Idag innehåller katt och hundmat mycket växtproteiner, spannmål samt ofta väldigt lite köttprotein och med de nya genmanipulerade grödorna har man sett flera fall av sterilitet och andra sjukdomar. Våra husdjur blir allt sjukare och veterinärkliniker rikare. Vissa foder sägs innehålla mycket köttprotein men varifrån kommer detta kött? Är det antibiotika i köttet? Vilken kvalité används till djurmat? Ställ dej dessa frågor och du anar nog svaret. Det finns många fall som ansetts  hopplösa där hundar och katter med olika sjukdomssymptom blivit friska när de övergått till mer naturlig mat, rå köttfärs och dylikt.
Titta gärna på filmen om Pottengers katter, den är inte ny men redan då insåg man matens betydelse. Flera hundra katter undersöktes under flera år

Länk till filmen:

Film om Pottengers Cats

20140127-012159.jpg

20140127-012220.jpg

Bra kosttillskott finns på ….

Holistik Kosttillskott

AlphaPlus hemsida

Vill du skapa en egen hemsida med eget domän-namn, enkelt o till mycket bra pris Klicka här