DRICKER DU TILLRÄCKLIGT MED VATTEN?
Vad många inte vet är att när man är törstig är man redan lite uttorkad och bara en mild uttorkning kan göra så att metabolismen saktar ner med 3%. Den största primära orsaken för trötthet på dagen är just att vi dricker för lite.
Kroppen består ju 2/3 vatten, men det är väldigt lätt att förlora vätska genom exempelvis andning, svettning och matsmältning. Vi glömmer lätt att kaffe och andra koffeindrycker torkar ut kroppen då de är vätskedrivande. Endast 2% vattenförlust i kroppen kan minska koncentrationen och göra oss ofokuserade och orsaka glömska. Vissa studier påstår att 8-10 glas vatten om dagen kan mildra rygg- och ledsmärtor.
Omkring den mängden bör det dagliga vattenintaget ligga. Drick mer än 8-10 glas vid träning, sol och värme, stress och för mycket mat.
Hur kan man veta om man druckit för lite? Ett tydligt tecken är om urinen har en mörkgul färg så är det dags för några glas vatten. Drick gärna 1 glas i timmen och bäst är det att dricka mellan måltiderna, för att inte spä ut magsaften och störa matsmältningen.

Tecken på mild uttorkning
Koncentrationssvårigheter
Minnesproblem
Trötthet
Förstoppning
Nedstämdhet
Irritation
Man är törstig
Tecken på måttlig uttorkning
Huvudvärk
Trötthet
Yrsel
Illamående
Energibrist
Snabb andning

Krypningar i benen

20130912-094305.jpg