AAhh, så gott!!

anterrabae

När jag som spannmålsallergiker upptäckte vietnamesiska vårullar var lyckan total. Jag har alltid älskat vårullar och tyckt att det varit hur sorgligt som helst att inte kunna äta dem.

Vietnamesiska vårullar görs på ris”papper” inte vetedeg. Det är som risnudlar fast i arkform.

Man kan fylla dessa med vad man har lust med, men massor med grönsaker är ett måste 😉

Jag började med att strimla vitkål, riva morötter och kålrot. Schalottenlök och vitlök. Rev ett par cm färsk ingefära och ett par relativt milda färska chilifrukter och blandade i. När det var klart brynte jag lök och vitlök för att sedan snabbfräsa övriga grönsaker. Jag kryddade med Ljus soyasås, sesamolja och lite chiliolja. När grönsakerna var klara blandade jag i ordentligt med bladspenat, grön mynta och persilja, samt strimlad paprika. Detta behöll jag rått. Blandade i efter att rotsakerna stekt klart och svalnat något.

Denna gången ville maken ha…

Visa originalinlägg 201 fler ord