Det händer att man känner sej lite ofräsch i munnen men det finns enkla medel som kan hjälpa utan att man behöver ta till de starka munsköljsprodukter som även dödar nyttiga bakterier. Här följer några små tips på bättre andedräkt:

Riven kokos, ha en påse i fickan/väskan och ta en näve flera gånger under dagen. Flingorna rensar munnen och fettet från kokos har en välgörande effekt på tandköttet, kan även läka tandfickor. Perfekt som snabbt mellanmål om man vill hålla vikten. Köp ekologisk kokos.
Persilja, tugga färsk persilja då och då, motverkar dålig andedräkt och är dessutom nyttigt. Persilja borde vi faktiskt äta lite av varje dag, innehåller K-vitamin, folat, järn, C-vitamin mm samt hög halt av antioxidanter. Lätt att odla själv i krukor eller på friland.
Myntablad, tuggas och ger fräsch andedräkt, även nyttigt. Myntablad kan användas i vatten som måltidsdryck eller törstsläckare, lägg 10 -12 myntablad i en kanna vatten, riv först 2-4 av dem. Servera drycken efter en timme.
Saltsköljning, blanda en tesked salt i ett glas vatten och skölj munnen varje morgon o kväll. Tar död på de värsta bakterierna.
Tungskrapa, använd varje dag, på tungan samlas en hel del av det som luktar.

Mera om Persilja

20120603-110554.jpg