Det kan vara svårt för en del personer att komma ifrån det söta och hur gör man om man vill ha lite sött i något? Jo det vet livsmedelstillverkarna som ser att sockerkonsumtionen gått ner och då måste man ju hitta alternativ att tjäna pengar på. ICA har just lanserat ett eget märke av sötningsmedel som är baserat på Stevia. Även Hermesetas har kommit med Stevia-produkter. Fördelen är att Stevia inte höjer blodsockret och passar alltså diabetiker och andra som vill undvika socker. Jag har inte testat själv, så jag kan inte säga om det fungerar, och jag tror inte jag kommer att testa heller då jag har kommit till den nivå då jag inte behöver söta något numera, allt som är sötat är för sött. Till och med en banan är för söt 🙂 men jag äter gärna ett äpple ibland, eller ett päron och ibland även en apelsin. Min frukostfil är ”sötad” med några matskedar frysta hallon, blåbär eller björnbär samt ett tjockt lager med riven kokos och så några mandlar på det- Gott! å lagom sött…

ICAs Stevia

Bär är Bästa sötningsmedlet

Tillägg: Nu har jag testat Stevia Strö och det är ok, kan används om/när man måste söta lite. Tror ändå att man ska undvika sött så mycket det går för att inte trigga igång sötsuget igen, ungefär som en rökare som slutat röka, minnet av cigaretten sitter kvar och en enda kan ställa till det.