Det är inte svårt att hitta alternativ till potatis ris och pasta. Min första kontakt med ett alternativ var blomkålsmos. Det snabbaste mos som finns. Lika gott till allt som man brukar äta mos till. Här följer några recept på alternativ.

Blomkåls-mos: Koka ett blomkålshuvud och mixa till mos med en stavmixer eller i en vanlig mixer. Tillsätt smör och gärna smaklöst kokosfett. Salt behövs ej då blomkålen har så mycket smak ändå men lite malen peppar kan piffa till moset lite. Man kan tillsätta någon msk mjölk om man vill.

Vitkåls-pasta: Nästa alternativ blev fint skuren vitkål som man wookar några minuter i stekpanna med lite soja och massor av smör och kokosfett. Ett jättegott alternativ till pasta, passar perfekt till den vanliga köttfärssåsen.

Blomkåls-ris: Riv blomkål grovt på den grövsta sidan på ett rivjärn. Koka upp vatten och häll i blomkålen, räkna till 10, ta av kastrullen och häll av vattnet. Använd ett finmaskigt durkslag eller en stor sil. Perfekt ris till fiskgrytan, kycklinggrytan, levergrytan mm. Variera blomkålen med broccoli= broccoli-ris.