Ofta känner de flesta av oss en oro för hur framtiden kommer att bli med all miljöpåverkan vi har idag. Avgaser från bilar och industrier oroar. Det går för långsamt att få fram alternativ för vår ökade energiförsörjning. Vattnet förorenas, inte minst av alla mediciner vi stoppar i oss. Dessa har reningsverken svårt att få bort varför det släpps ut i våra vattendrag och man har börjat se konsekvenser av det, bl.a på fiskar med deformerade könsorgan, en trolig konsekvens av hormonpreparat som t.ex P-piller.
Bilanvändandet ökar i de tidigare utvecklings-länderna och Kina leder. Många kineser vill ju ha bil. Luften i Kinas städer blir bara sämre. Och ändå bara fortsätter det?!
Jag följer Naturskyddsföreningens Blogg, och det är svårt att värja sej mot all negativ information. Man känner sej rätt liten. I Spanien ser man en ökad brist på nederbörd. Spanien blir bara torrare och torrare. Snart väntas temperaturer på omkring +50 grader sommartid. Lägenhet på Solkusten? Vem orkar vara ute i solen och värmen då? Antar att priserna kommer att sjunka rejält.
Vad kan man göra?
PÅVERKA! Man måste tänka på att varje liten insats gör nytta. Vår sopsortering blir bättre och vi köper bättre bilar med lägre utsläpp. Cykeln är på modet igen! Vi måste lära oss använda detta utmärkta fordon.
Jag köpte en egen i somras och den ska användas, jag lovar 🙂
Inte minst för hälsans skull, konditionen har ju rasat över vintern.
Så vi får inte deppa ihop för vårt bidrag är värdefullt och med förenade krafter länder emellan kan framtiden påverkas så att våra barn och barnbarn får andas frisk luft och dricka rent vatten 🙂 Håll hoppet vid liv!

Gå med i Naturskyddsföreningen så kan Du vara med och påverka framtiden!

Länk till, Naturskyddsföreningens Blogg

20120306-090054.jpg

Omröstningen Kan du tänka dej att cykla mera för att spara på miljön? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen läsarundersökning!