Läste att skidåkerskan Anna Haag kommit igen efter att ha varit ur form en längre tid. Min första tanke var att hon måste ha gjort någon form av koständring och mycket riktigt, det var mjölken hon tagit bort.
Ännu en idrottare som tagit bort ett av de livsmedel som vi mår dåligt av.
Jag blev ju själv fri från Rosacea, en obotlig hudsjukdom!
Att dagens komjölk gör oss sjuka på något sätt är det nu fler människor som börjar inse.
Det kanske inte visar sej så tydligt först men när man sedan väljer bort komjölksprodukter och märker att man mår nättre och blir av med diverse krämpor, först då förstår man mjölkens skadliga inverkan.

Fler idrottsmän och kvinnor har valt bort mjölk och även gluten. Lars Frölander och Therese Alshammar är två framgångsrika tävlingssimmare som ändrat sin kost. Det är nu fler idrottsmän och kvinnor som förstår ännu mer kostens betydelse för kropp och hälsa. Att kolhydratladda med pasta har fått vika för bättre former av kolhydrater, och i flera fall undviks gluten helt. Jag är bekant med en tyngdlyftare som även tävlar och när jag frågade om hur hans kost var så svarade han direkt, Inget gluten! Det skadar kroppen var hans åsikt, och jag kan bara hålla med honom.

Undrar hur Arla och Axa ska ta det när fler väljer bort deras produkter? Stora sponsorer i svensk idrott. En miljardindustri. Inte så märkligt att man talar tyst om det här med komjölk och gluten.

Tillägg: Nu har Anna o Emil även tagit bort gluten ur sin kost. Emil har en konstaterad gluten o mjölkallergi. Anna har konstaterad mjölkproteinallergi.
Vällingbarnen är hårt drabbade då man ökade mängden mjöl i välling på 80-90 talet. Nu kommer efterverkningarna med skadade tarmar.
Läs i Anna o Emils blogg

Läs om Anna Haag

Mjölk, hur nyttigt egentligen?

20130304-224629.jpg